(Kakanj-x TV) Tvornica cementa poklonila koncert Halida Bešlića

0
275

Tvornica cementa Kakanj ove godine trinaestu godinu zaredom organizuje „Dane otvorenih vrata“. Povodom tog događaja, na stadionu FK“Mladost“ iz Doboja kod Kaknja je organizovan koncert Halida Bešlića ,najveće estradne zvijezde na našim prostorima.

„Halid Bešlić za nas u Cementari je neko ko je poznat i koji je učestvovao na manifestacijama manjeg i većeg značaja koji mi organizujemo tako da ga smatramo i prijateljem. Odabir Halida Bešlića kao jedne od najveće estradnih zvijezda je primjereno za obilježavanje trinaeste godine Dana otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj. Ovo je poklon gradu, poklon ljudima u ovim teškim vremenima. Pored svih negativnih vijesti i problema mi organizujemo malo zabave. Nadam se da će se svi zabaviti“ – kazao je direktor TCK Izudin Neimarlija.

Na koncertu je bilo prisutno oko 2.500 posjetilaca koji su uživali u novim, ali i starim Halidovim hitovima, te horski ispratili svaku muzičku numeru.

„Ovo je već drugi koncert koji ja radim na ovom mjestu sa „kakanjskim Indeksima“. Ovo je koncert koji ima smisla, da Tvornica cementa počasti svoju kakanjsku raju sa našim nastupom. Mi smo htjeli prolongirati koncert zbog lošeg vremena ali raja je već došla i biće ovo odličan koncert“ – kazao je novinarima Halid Bešlić

Program se nastavlja u subotu, 21.6.2014. godine sa početkom u 10:00 sati. Poseban akcenat je i ove godine na aktivnostima i zabavi za najmlađe koji će moći da uživaju u mini golfu, autićima na daljinski, gumenom gradu, slikanju po licu (face painting), vožnji na voziću, nogometu te mnogim drugim igrama spretnosti. Program je bio također bogat sportskim aktivnostima uključujući turnire u odbojci na pijesku, street basketu, mini nogometu i badmintonu, dok se učesnici kros i biciklističke utrke takmiče na ruti koja prolazi kroz cijeli tvornički krug. Svoje vještine pokazaće i radnici Tvornice koji će učestvovati u malom nogometu. Velika atrakcija su, svakako, naši najmlađi takmičari koji učestvuju u trci beba, i oni malo stariji koji će se nadmetati u utrci u vrećama.

kakanj-x

IMG_8465

IMG_8483

IMG_8484

IMG_8486

IMG_8488

IMG_8499

IMG_8527

IMG_8552

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram