-5 C
Kakanj
Nedjelja, 17 Januara, 2021

FOTO: Tvornica cementa Kakanj ugostila austrijske privrednike

U četvrtak, 21. aprila 2016. godine, predstavnici austrijskih kompanija koje je predvodio Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik u Ambasadi Austrije u BiH, posjetili su Tvornicu cementa Kakanj. Tom prilikom Izudin Neimarlija, izvršni direktor TCK za proizvodnju i tehnička pitanja, predstavio je sve glavne poslovne aktivnosti koje je Tvornica cementa Kakanj poduzela od privatizacije do danas.

Neimarlija
Izudin Neimarlija, izvršni direktor TCK za proizvodnju i tehnička pitanja

„Tvornica cementa Kakanj dio je prestižne njemačke grupacije HeidelbergCement koja je veoma ozbiljno pristupila svakom segmentu poslovanja u BiH, posebno procesu investiranja u zaštitu okoliša. Sve svoje obaveze ispunjavamo prema svim našim partnerima, radnicima i institucijama. Veoma smo ponosni na naša dostignuća na polju zaštite okoliša. Danas je očigledno da je kakanjska cementara najbolji primjer društveno odgovornog poslovanja u BiH,“ rekao je Neimarlija tokom prezentiranja HeidelbergCement grupe u svijetu, regionu i BiH. „Bosna i Hercegovina ima velike mogućnosti za investiranje, a mi smo primjer da se investiranje u BiH isplati i da je kroz dugoročno planiranje moguće ostvariti veoma dobre rezultate,“ dodao je Neimarlija.

DSC_8330a_small
Detalj sa prijema

Sigmund Nemeti se zahvalio Upravi Tvornice cementa Kakanj što je austrijskim privrednicima omogućila da se detaljno upoznaju sa ovom pozitivnom stranom Kaknja i Bosne i Hercegovine: „Veoma mi je drago što predstavnicima kompanija koje dolaze iz Austrije možemo pokazati veoma pozitivne primjere poslovanja u BiH. Tvornica cementa Kakanj je primjer dobre privatizacije, dobrog poslovanja, i dobrog poslovnog partnera uopšte“ rekao je Nemeti.

Nemeti
Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik u Ambasadi Austrije u BiH

Tokom obilaska postrojenja predstavnici kompanija su imali priliku vidjeti konkretne rezultate dugogodišnjeg investiranja te dobiti praktične odgovore na pitanja koja su se odnosila na proces implementacije investiranja u Kaknju i šire.

grupna

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO