Tvornica cementa Kakanj opremila informatički kabinet Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj

Kakanjskim osnovcima novi informatički kabinet

Kako bi omogućila učenicima pristup modernoj tehnologiji i naprednom  nastavnom procesu ostvarivanja informatičke pismenosti, Tvornica cementa Kakanj donirala  je danas petnaest računara sa pratećom opremom i tako u potpunosti opremila informatički  kabinet Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj. Donaciju je zvanično uručio Izudin  Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja.

„Ulaganja Tvornice cementa Kakanj u obrazovanje su kontinuirana što stalno potvrđujemo našim  nastojanjima da mladima našeg grada obezbijedimo što bolje uslove za moderan pristup učenju i  obrazovanju. Vremena su takva da bi sve škole morale imati informatičke kabinete jer su moderne  tehnologije danas sastavni dio svih naših aktivnosti u životu. Umijeće rada na računaru sada spada u  osnovnu pismenost. U ovom kabinetu i na ovim računarima razvija se budućnost naše zajednice,  odnosno budući stručnjaci u raznovrsnim poljima koji će, koristeći se novim tehnologijama, unositi  napredne ideje i zamisli u naše živote,“ kazao je Neimarlija.

„Do sada se nastava informatike odvijala u jako teškim uslovima, radili smo na opremi koja je stara  sedamnaest godina. Ovi računari nama i našoj djeci predstavljaju veliko bogatstvo i odskočnu dasku  za sigurnu budućnost. Ogromno je olakšanje kada ja kao nastavnik mogu praktično raditi sa djecom sve u skladu sa najnovijim trendovima i tehnologijama ovog predmeta. Od srca se zahvaljujem našoj  cementari na ovoj zaista hvale vrijednoj gesti,“ izjavila je ovom prilikom Senaila Selimović, nastavnica  informatike.

„Tvornica cementa Kakanj redovno prati potrebe naše škole i svake godine pruža podršku svim našim aktivnostima i projektima. Ispred svih naših učenika, njihovih roditelja i nastavnika iskreno se zahvaljujem Upravi i kolektivu TCK za ovu današnju veoma vrijednu donaciju kao i za svu dosadašnju pomoć koju nam je pružala u proteklim godinama kroz kontinuirano pružanje podrške i sredstava za realizaciju svih naših obrazovnih poduhvata,“ rekao je Suad Čeliković, direktor OŠ
„Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj koja je po broju učenika druga najveća škola u Kaknju.

Tvornica cementa Kakanj već godinama donira informatičku opremu školama na području općine Kakanj i kad god je moguće oprema kompletne informatičke kabinete za moderno i olakšano odvijanje nastave iz ovog predmeta za hiljade učenika.

Na ovaj način pomaže razvoj ne samo informatike kao predmeta nego stvara modernu podlogu za učenje i razvoj svih ostalih predmeta koji su danas nezamislivi bez pristupa internetu i informatičke pismenosti. Kao društveno odgovorna i jedna od najuspješnijih kompanija u BiH, Tvornica cementa Kakanj je maksimalno posvećena poticaju razvoja društvene zajednice i njen je istinski partner.

Svake godine TCK izdvaja značajna finansijska sredstva za različite vidove pomoći i podrške općini Kakanj i mjesnim zajednicama u okruženju na polju obrazovanja, zdravstva, kulture i sporta.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar