TV voditelj poginuo u Porscheu dok je pokušavao oboriti brzinski rekord

0

Aerodrom Elvington popularno je mjesto za pokušaje obaranja brzinskih rekorda, ali, također, je bio poprište brojnih značajnih nesreća
 
Biznismen i TV voditelj Zef Eisenberg poginuo je dok je pokušavao oboriti britanski brzinski rekord na aerodromu u Jorkšireu.  Osnivač kompanije koja prodaje dodatke za prehranu sportaša Maximuscle vozio je automobil Porsche 911 Turbo S na aerodromu Elvington u Jorkšireu u sjevernoj Engleskoj kad je izgubio kontrolu nad vozilom. 
Ovaj 47-godišnjak je bio poznat kao veliki ovisnik o adrenalinu, a prethodno je učestvovao u rušenju nekoliko rekorda. Prošle godine, primjerice, po pješčanoj plaži u Južnom Velsu vozio je brzinom od 332 kilometra na sat.  Policija je potvrdila da je 47-godišnjak izgubio život nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, prenosi BBC. 
Aerodrom Elvington popularno je mjesto za pokušaje obaranja brzinskih rekorda, ali, također, je bio poprište brojnih značajnih nesreća. Eisenberg je 2016. tamo učestvovao u opasnoj nesreći, dok je 10 godina ranije bivši voditelj Top Geara, Ričard Hemond (Richard Hammond) zamalo poginuo na istoj stazi. Nakon nesreće u kojoj je vozio automobil na mlazni pogon gotovo 480 kilometara na sat, dvije sedmice je bio u komi. Iz britanskog motosaveza saopćili su kako su duboko potreseni nesrećom te da će istražiti njen uzrok.
– Zef iza sebe ostavlja svoju partnericu Mirelu Ciantonio (D’Antonio) i dvoje djece – dodaje se u saopćenju Motorsporta UK.
Eisenberg je navodno pokušavao srušiti britanski rekord za vozilo. Rekord stoji od 1970. godine kad ga je postavio trkač Toni Denzam (Tony Densham), a iznosi 334 kilometra na sat.
Avaz