Tužna priča SP-a: Izgubio porodicu pa otputovao na Svjetsko prvenstvo iz samo jednog razloga… (FOTO)

“Vero, Diego, Mia, zauvijek ste sa mnom”, stoji na dresu kojega Meksikanac Gilberto Martínez nosi u Rusiji, uz akreditacije supruge i dvoje djece koje je izgubio tik pred Mundijal

Putovanje na Svjetsko prvenstvo u Rusiju trebalo je biti biti pravi nogometni praznik za cijelu porodicu Martínez, ali saobraćajna nesreća 28.aprila u Delray Beachu u aprilu ocu i mužu Gilbertu oduzela je sve.

Supruga Veronica (42), djeca Diego (8) i Mia (6) te šogor Claudio (50) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Delray Beachu kad se u njihov kombi zabio kamionet. Gilberto je jedini preživio.

  • Meksikanac je, sasvim razumljivo, tražio pomoć psihologa koji ga je uvjerio da putuje u Rusiju, kako je ranije planirao. Gilberto je bio na prvoj utakmici “el trija” protiv Njemačke i uživao u pobjedi svoje reprezentacije. Sa sobom je nosio i navijačke akreditacije pokojne supruge te dvoje djece. Još ljepša vijest dočekala ga je nakon utakmice. Golman Guillermo Ochoa poslao mu je dirljivu poruku: “Bilo je to za vašu porodicu.”

  • Bio je Gilberto i na utakmici Brazila i Kostarike, za koju je nabavio ulaznice jer mu je sin Diego htio vidjeti Neymara kako igra. Neymar je u toj utakmici zabio i gol, “carioce” su slavile, a s tribina je sve promatrao otac preminulog dječaka.

  • “Vero, Diego, Mia, zauvijek ste sa mnom”, piše na posebnom dresu koji Gilberto nosi u Rusiji kako bi ga zauvijek podsjećao na putovanje koje će mu, nema sumnje, vratiti barem malo nade u nastavak života bez svojih najmilijih. (24sata.hr)

    Možda vam se svidi

    Leave A Reply