Tužilaštvo KS-a obustavilo istragu protiv sestre Dženana Memića

Sestra Dženana Memića, Arijana Memić, objavila je na Facebook profilu akt iz Tužilaštva KS-a u kojem stoji da se protiv nje obustavlja istraga.

Kako stoji u ovom dokumentu, Naredba o obustavljanju istrage je donesena Nejre Turudije i Asada Foče.

Navodi se da je to urađeno zbog nedostatka dokaza da su osumnjičeni počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje dokazivanja.

Arijana Memić je objavila i komentar: “Gdje si Alisa? Sjećaš li se? Jeste li se uplašili da će Alisa biti ispitana?! Da će morati reći ko je i kako ubio našeg Dženana?!”.

“Istraga će ponovo biti otvorena ako se dobiju nove činjenica i okolnosti koje ukazuju da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni učinili krivično djelo koje im se stavlja na teret”, navodi se dodatno u dokumentu.

Inače, u Kantonalnom sudu u Sarajevu vodi se proces protiv Ljube i Bekrije Seferović.

Seferovićima se sudi zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprečavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića.

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar