― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Tužila pogrebno preduzeće i izgubila: Žena 27 godina posjećivala pogrešan grob svog muža

- Marketing -

Udovica Ketlin Volšam iz Londona, izgubila je sudski spor, jer je tvrdila da već 27 godina tugujući za svojim preminulim suprugom odlazi na pogrešan grob.

Ketlin Volšam je 1989. godine željela da se pepeo Kirona Kenija, njenog muža koji je tragično preminuo u 33. godini prospe u “Garden of Rest” u blizini njihove kuće u istočnom Londonu. Istakla je da je njen suprug bio veoma klaustrofobičan i da se plašio mraka, pa je želio da se kremira, a ne da se sahrani.

Ketlin i njeno troje djece su 27 godina posjećivali groblje u Istočnom Londonu u Vest Hemu, na Dane očeva, rođendane i druge prilike da odaju počast pokojniku.

- Marketing -

Ali,2016. godine, porodica je otkrila grob sa Kironovim imenom na drugom groblju u Londonu.

Ketlin sumnja da je njena svekrva Iris Garbut, koja je bila u lošim odnosima sa sinom i snajom, tajno uzela urnu sa pepelom svog sina, od zaposlenog na groblju u Istočnom Londonu. Pretpostavlja da je urnu spustila u grob za koji je znala samo njena porodica. Kada je Iris umrla, grob sa Kironovim imenom je otkopan po nalogu Ministarstva pravde i unutra je pronađena urna.

Ketlin je tužila pogrebnu kompaniju koja je kupila groblje u istočnom Londonu 2008. godine. Tvrdila je da su oni dužni da plate troškove za psihijatrijsku povredu koju je pretrpjela.

Ali sudija Dejvid Sanders je odbacio njenu tužbu. Rekao je da porodica nema dokaza da je pepeo ikada došao u pogrešne ruke ili u pogrešan grob. Nije bilo stručnih dokaza koji bi potvrdili da li je sadržaj ekshumirane urne imao Kironov pepeo, prenosi BL portal.

Sudija je obrazložio donesenu presudu: “Bilo je teško zaključiti da želje tužioca nisu ispunjene”.

- Marketing -