Turska vojska izvršila napade na 181 metu u Siriji: Ubijeno 15 ljudi

Dvije žrtve su izgubile život u minobacačkoj paljbi na Kamičli, većinski kurdski grad, dodaje SOHR koji je prethodno objavio podatak o 11 ubijenih. Kako navodi SOHR, koji raspolaže sa širokom mrežom izvora u Siriji, 40 osoba je ranjeno u turskoj ofanzivi.

Turski mediji izvijestili su o trupama koje su u Siriju ušle na četiri lokacije, od kojih su dvije bile blizu sirijskog grada Tel Abida, a dvije blizu Ras al Aina dalje na istoku.

Inače, Turska je saopćila Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda da će njena vojna operacija biti “proporcionalna, odmjerena i odgovorna”.

Turska vojska izvršila napade na 181 metu u Siriji
Ministarstvo odbrane Turske saopćilo je da su turske snage u okviru operacije “Izvor mira” na sjeveru Sirije do sada izvršile napade na 181 metu terorističkih organizacija.

– Oružane snage Turske su u okviru operacije “Izvor mira”, upotrebom zračnih snaga i ostalom vojnom podrškom, do sada izvele napade na 181 metu terorističkih organizacija – navodi se u saopćenju Ministarstva na Twitter nalogu.

Podsjetimo, Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom, prenosi “Avaz“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply