― Marketing ―

Tuga u porodici Ahmiš: Preminuo Esed, njegov život s Mahirom bio je primjer bezuslovne ljubavi

- Marketing -

Preminuo je Esed Ahmiš iz Vogošće koji je prije 14 godina obolio od multiple skleroze i ostao prikovan za invalidska kolica.

Ovu vijest potvrdila je na društvenim mrežama njegova supruga Mahira citatom iz Kur’ana. “A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u džennet Moj!”

Esed i njegova supruga Mahira bili su pravi primjer bezuslovne ljubavi, poštovanja i podrške. Kada je Esed obolio bili su tek godinu u braku.

- Marketing -

Od tada je Mahira brinula o Esedu, nosila ga, hranila i na svaki način mu pokušavala olakšati bolesničke muke. Iza Eseda je ostalo i dvoje djece. U januaru ove godine Esed i Mahira su otputovali na umru, u posjetu Mekki i Medini. Hadž su oboje obavili 2018. godine. Brojni prijatelji opraštaju se od Eseda na društvenim mrežama.

“Sabur moja Mahira onako kako ti najbolje to znaš a Esad je zaslužio mjesto u dženetu ako Bog da, tamo će te čekati”, jedan je od komentara.

- Marketing -

MMF: Inflacija u BiH i dalje povišena

Rast u BiH je usporen dok je inflacija, iako u opadanju, i dalje povišena, saopšteno je iz Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Sarajevu. U Izvještaju...