TUČA U ZGRADI POVRŠINSKOG KOPA: Policija utvrđuje okolnosti napada

Popularno

Povezano


Policiji je jutros oko 7.55 sati prijavljeno da je došlo do tuče u upravnoj zgradi Površinskog kopa (PK) Šikulje, potvrdila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

- Marketing -

Informaciju da je došlo do sukoba dobio je i Husein Trumić, direktor Rudnika uglja Kreka, u sklopu kojega djeluje i PK Šikulje.

Sve detalje ne znam, dodaje Trumić, šta se tačno desilo utvrđuje policija.

Niti jedan rudnik u sastavu Koncerna od 23. novembra ne proizvodi ugalj, a u Sindikatu kažu da će tako biti dok se ne ispune njihovi zahtjevi koje su predali resorniom federalnom ministru Nerminu Džindiću.

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine Sinan Husić kaže da je glavni inženjer mašinskog održavanja na PK Šikulje fizički napao predsjednika Sindikalne podružnice i dva radnika.

On dodaje da Sindikat ima informacije da je direktor Kreke Husein Trumić dao nalog nadležnoj službi da kreira krivičnu prijavu protiv Predsjednika sindikata radnika Kreke Zuhdije Tokića.

Moglo bi doći do katastrofe u rudniku, ističe Husić, a sve navedeno je još jedan od razloga što tražimo smjenu direktora Kreke Huseina Trumića.

Direktor i sindikat imaju oprečne informacije o tome ko je koga napao, ali se slažu da je situacija u rudnicima katastrofalna, što je i najveći razlog za zabrinutost. Dok napetosti rastu čeka se odgovor resornog ministra na postavljene zahtjeve rudara.

- Marketing -

Najnovije