TROŠKOVI ZA HRANU 990 KM: Za sindikalnu potrošačku korpu potrebne dvije prosječne plate

Sindikalna potrošačka korpa za juni ove godine iznosila je 2.248 KM i prosječna plata ju je pokrivala sa skoro 51,5 odsto.

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u junu 2022. Iznosila je 1.157  KM i veća je za 52 KM u odnosu na prosječnu neto platu isplaćenu u maju.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kako kažu u Savezu sindikata RS, prosječna plata u junu je povećana zbog povećanja plata budžetskim korisnicima za 10 odsto.

– Porodice u Republici Srpskoj su najviše novca u junu mjesecu trošile na prehranu – 990 KM, za stanovanje i komunalne usluge – 584  KM, te za tekuće održavanje domaćinstva 116 KM. Nabavka obuće i odjeće u junu mjesecu koštala je 158 KM – saopštili su iz ovog sindikata.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

U Republici Srpskoj, najveća prosječna plata u junu je isplaćena u oblasti informacije i komunikacije i iznosi 1.541 KM, a najnižu isplaćenu platu dobili su radnici u građevinarstvu, čija je prosječna plata iznosila 844 KM.

– Niske prosječne plate u junu 2022. primili su radnici zaposleni u djelatnosti saobraćaja i skladištenja – 881 KM, trgovini 927, djelatnosti umjetnosti, zabave i rekreacije 938, poljoprivredi i šumarstvu 929, te  prerađivačkoj industriji 949 KM – navodi se u saopštenju.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Za četiri mjeseca školske klupe u USK-u napustilo više od 200 učenika

Svakim danom je sve veći broj ljudi koji iz...

U ovom kantonu bijela kuga je stalno stanje

Ako je suditi po vitalnoj statistici Kanton 10, kao...