Povezano

Trojica optuženih negirala krivicu: Azrudin Sarajlić pucao na utjerivače duga


U Kantonalnom sudu Novi Travnik Tarik Šakančić i Sadam Stupar negirali su krivicu za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja, a Azrudin Sarajlić se izjasnio da se ne smatra krivim za pokušaj ubistva Šakančića i Stupara.

- Marketing -

Svi optuženi se brane sa slobode, a riječ je o događaju od 22. aprila prošle godine, kada je izbio sukob u krugu jednog preduzeća u Vitezu.

Prema navodima iz optužnice, Šakančić i Stupar, koji su policiji poznati odranije, došli su u Vitez, gdje su od Azrudina Sarajlića pokušali iznuditi 23.000 KM koje je, navodno, dugovao J. I.

Sarajliću su saopćili da ovaj dug koji je imao prema J. I. sada pripada njima i da to on treba njima isplatiti. Nakon što je Sarajlić kazao da oni s dugom nemaju ništa, jer se on odnosi na braću H. iz Zenice, Šakančić, kojeg inače nije poznavao, obratio mu se riječima: „Vidjet ćeš da s dugom imamo veze“, te je izvadio pištolj.

Na to je Azrudin Sarajlić ustao iza stola gdje su sjedili, ubrzano otišao do susjedne prostorije pregrađene staklom, te odmah izvadio pištolj „Glock“.

Nakon što mu je Šakančić zaprijetio riječima: “Vrati se ili ćemo te ubiti”, Sarajlić se okrenuo, usmjerio pištolj u njihovom pravcu i ispalio najmanje jedan hitac. Kada su se Šakančić i Stupar dali u bijeg, Sarajlić je istrčao te nastavio da puca za njima.

Dvojica utjerivača duga nisu pogođena, a u bijegu su na mjestu događaja ostavili i svoj BMW kojim su se dovezli.

Ni Šakančić ni Sarajlić nisu imali odobrenja za držanje i nošenje oružja. Šakančić i Stupar imaju podeblje dosjee, a zenička policija ih je i ranije privodila.

- Marketing -

Najnovije

Popularno