Trik koji će vas oduševiti: Za guste obrve je potreban samo sapun

Popularno

Povezano


Kako se trendovi mijenjaju kada je u pitanju moda, na isti način se pojavljuju noviteti u beauty trendovima. Svi se sjećamo kako su nekad bile popularne obrve koje su tanke kao linija, dok su posljednjih godina u modi guste i prirodne obrve. Iz tog razloga mnoge dame žele prirodno gušće obrve, pa se na različite načine snalaze kako bi dobile takav izgled. Međutim, nisu sve metode podjednako uspješne, a neke su čak i bolne.

- Marketing -

Osim kozmetičkih preparata kao što su sjenke i olovke za oči, te trajnih ili polutrajnih tetoviranih obrva, punije obrve se mogu postići i na mnogo jednostavniji, a potpuno bezbolan način – i to sapunom.

Za početak uzmite omiljenu olovku ili sjenku za obrve i oblikujte ih na uobičajen način. Zatim ih pročešljajte, a onda pokvasite sapun i četkicom za obrve pređite preko sapuna, ali vodite računa da sloj bude tanak.

S četkicom očetkajte obrve ka gore u pravcu u kojem rastu dlake. Ne zaboravite da prečešljate i vrh obrva, i kada dobijete željeni oblik i gustinu, utapkajte prstima obrve i gotovo – rezultat će vas oduševiti.

U videu ispod možete pogledati kako to zapravo izgleda.

- Marketing -

Najnovije