Povezano

Tri brata, tri lovca: Ferid najbolje od nas trojice nakiti lovačku priču

Kada su zajedno u rodnim Dubravama kod Bosanske Gradiške, onda braća Čatak obavezno vikend ili dva posvete lovu.

Najstariji Nazif je biznismen, vlasnik preduzeća sa 15 zaposlenih u Velikoj Kladuši, Fahir je najmlađi i živi u Danskoj.

- Marketing -

Ferid se vratio u Dubrave, živi u prelijepom ambijentu, kući s  prostranim dvorištem ukrašenim s nekoliko stotina golubova, pataka, ćurki, ukrasnih kokoški, lovačkih pasa i drugih plemenitih životinja.

Lovačke zgode

Braća se okupe kod Ferida, nadaleko poznatog lovca i ljubitelja životinja, uzgajivača rasnih golubova i lovačkih pasa. Važi za velikog šaljivdžiju, čovjeka koji oko sebe okuplja istomišljenike i prepričava im lovačke zgode.

  • Ferid najbolje od nas trojice nakiti lovačku priču, doda joj detalj i drži pažnju slušalaca. On je i lovac s najmirnijom rukom i najpreciznijim okom, a zna svaku snašu u stotinjak sokaka. Ako bismo birali kapitena naše male ekipe, onda bi to bio Ferid – rekao je Nazif Čatak.

Karakterni ljudi

Inače, braća Čatak vrijede za veoma karakterne ljude, priznati su u društvu. Dolazak u rodne Dubrave i lov s bratom Feridom doživljavaju veoma emotivno. Ulov je najmanje važan, mada su do sada odstrijelili na desetine lisica, šakala, zečeva, srndaća, fazana i druge divljači, piše Avaz.ba.

  • Lov nam je drag zbog dobrih ljudi koje srećemo i koje ne viđamo često. Ispričamo se, razmijenimo dosta informacija, prisjetimo se prošlog vremena – kazao je Fahir.

 

- Marketing -

Najnovije

Popularno