Trener zbog razvoda braka vodio utakmicu preko interneta. Nisu mu htjeli dati otkaz

Trener španskog trećeligaša Linares Deportiva Alberto Gonzalez prvenstvenu utakmicu svoje ekipe protiv Celte B vodio je preko interneta, na udaljenosti od 900 kilometara od Viga, mjesta u kojem se odvijala.

Razlog je taj što Gonzalez želi biti sa svoje dvije kćeri u mjestu Tolox dok prolazi sudski proces razvoda braka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 Želio je dati otkaz i posvetiti se porodičnoj situaciji, ali predsjednik španskog niželigaša Jesus Medina nije mu dopustio, već se odlučio za privremeno kombinovanje rada na daljinu s dolascima na treninge i utakmice.

Gonzalez je u intervjuu za Marcu objasnio kako ga je nogomet udaljio od porodice, pa sada želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Utakmicu je pratio preko aplikacije i istovremeno koristio analitički program.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

“Bilo mi je teško jer je prenos kasnio 30-ak sekundi, zbog čega nisam mogao biti potpuno fokusiran. Preko slušalica čuo sam što se događa, ali nije bilo lako koncentrisati se. Fokus prenosa uvijek je na lopti, težimo tome da raširimo kadar”, objasnio je Gonzalez, čija je momčad u španskog kupu prijašnjih godina izbacila Racing Santander te namučila Sevillu i Barcelonu.

Napustio srednju školu pa napisao knjigu Gonzalezov brat Enrique je pomoćnik koji je na licu mjesta pratio dvoboj, dok je Alberto na poluvremenu dao upute preko videopoziva.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 Njegova momčad u tom je trenutku već gubila 3:0, a povrijedila su mu se i dvojica igrača. Gonzalez, koji ima 43 godine, tvrdi da je kao 18-godišnjak odlučio biti trener.

 Čak je napustio srednju školu, ali vratio se i završio fakultet sportskih nauka. Također, izdao je knjigu koja govori o pojmu tranzicije u nogometu. (Index.hr)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Javnost uznemirena: Ko zataškava saobraćajnu nesreću u Kaknju?

Kakanjska javnost uznemirena je nakon što se u javnosti...

Nova studija opovrgava postojanje mikroorganizama kod nerođenih beba

Međunarodni tim naučnika otkrio je nedostatke u studijama koje...

Nastavlja li se rast kamatnih stopa na kredite

Kamatne stope na stambene kredite u Bosni i Hercegovini...

Proizvodi ‘Laste’ od iduće sedmice i na policama trgovačkih centara u Sloveniji

Nakon manje od godinu dana otkako je ponovo otvorena,...