Treći dan protesta: Saobraćaj na GP Jarinje i dalje u prekidu

Popularno

Povezano


Na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak između Srbije i Kosova situacija je nepromenjena. I dalje, Srbi sa severa Kosova nezadovoljni zbog uspostavljanja reciprociteta na registarske tablice, pod blokadom drže putne pravce koji vode do ta dva granična prelaza, tako da se oni mogu preći samo peške, javlja Anadolu Agency (AA).

- Marketing -

Građani sa severa Kosova kamionima su u ponedeljak rano ujutru blokirali putne pravce u mestima Jarinje i Brnjak, u blizini opština Leposavić i Zubin Potok, zbog odluke Vlade Kosova da nakon prestanka važenja sporazuma iz Brisela počne sa izdavanjem privremenih tablica za vozila iz Srbije sa oznakama RKS i da oduzima KS tablice koje više nisu validne, te tablice gradova na Kosovu koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Na deonici puta Raška – Kosovska Mitrovica parkirano je desetak teretnjaka, uglavnom iz centralne Srbije, koji su vršili transport robe, a koji su se na graničnom prelazu Jarinje zatekli u trenutku kada je put blokiran i zatvoren za saobraćaj.

U Jarinju i Brnjaku se nalazi i nekoliko vozila sa pripadnicima specijalne jedinice kosovske policije (ROSU).

Situacija na Jarinju je mirna i od ponedeljka nije zabeležen ni jedan incident.

22.09.2021
Treći dan protesta: Saobraćaj na GP Jarinje i dalje u prekidu

- Marketing -

Najnovije