Trebinje: Žena se prestravila nakon otvaranja frižidera. Zatekla metar i po dugu zmiju!

Ovo ljeto u Hercegovini je prava najezda zmija, koje sve više na ljetnim vrelinama traže hladovinu u stambenim objektima.

Pripadnici trebinjske JU “Ekologija i bezbjednost” u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva.

Zmija je bila duga metar i po i poprilično agresivna, ali je, na zahtjev vlasnika kuće, nije ubio, već je obmotao na grablje s dugom drškom i odnio do rijeke Trebišnjice, koja teče u blizini kuće, i pustio je na obali.

Ukućani nemaju pojma kako se zmija uopšte našla u frižideru, pišu Nezavisne.

– Mi smo zaprimili poziv od vlasnika kuće da je zmiju najprije u kući primijetila žena, koja je mislila da je u pitanju kabl, a kada je rukom krenula da ga pomjeri shvatila je da je u pitanju zmija, jer se pomjerila. Srećom po nju, zmija je pobjegla pod frižider, nakon čega nas je žena pozvala. Kada sam je pokušao istjerati ispod frižidera, ona se zavukla u lim od frižidera, pa sam je jedva nekako obmotao na grablje i istjerao najprije van kuće, a onda ponovo obmotao na dugačku dršku grablji i nekako odnio do rijeke. Žena me molila da je ne ubijem, jer postoji vjerovanje da žive stvorove ne valjaju ubiti u kući – ispričao je koordinator koji je učestvovao u ovoj neobičnoj akciji.

Kaže da je i u kući i van kuće vodio pravu borbu sa zmijom, koju je odbijao od kuće grabljama, a ona je naskakivala na njih, pokušavala ih gristi i uporno se vraćala prema kući, prenosi SrpskaInfo.

Zabilježeni ugrizi

Inače, ovo ljeto u Hercegovini je prava najezda zmija, koje sve više na ljetnim vrelinama traže hladovinu u stambenim objektima.

Mještani zmije najviše pronalaze u blizni čatrnja za vodu, u ostavama, garažama, ali i kućama.

Podsjetimo, prije dva mjeseca na području Trebinja ženu je ugrizla šarka, nakon čega je stala na poskoka. Inače riječ je o dvije najopasnije zmije koje obitavaju u BiH.

Osim ovog slučaja zmijskog ugriza, Policijskoj upravi Trebinje potvrđeno je da je u srijedu zmija ugrizla migranta iz Maroka u šumama oko Ljubinja, a nakon ukazane hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Ljubinje prebačen je u Bolnicu Trebinje.

Možda vam se svidi

Leave A Reply