― Marketing ―

Trebamo li posoliti vodu kad kuhamo jaja? Možda vam se čini da je svejedno, ali – nije

- Marketing -

Priprema tvrdo kuhanog jaja jedna je od onih tehnika koje su varljivo jednostavne. Iako ne uključuje nikakve kulinarske finese i zahtijeva tek jednu namirnicu, jako puno toga može poći naopako.

Naravno, osim ako jaja utvrdo kuhate za specijalnu priliku ili neko fensi jelo, to zapravo nije ni važno, no želite li izazvati živahnu raspravu dovoljno je postaviti sasvim obično pitanje poput: “Trebamo li posoliti vodu kad kuhamo jaja?”.

Svako će vam odgovoriti drugačije – po nekima će to biti obavezna stvar, neki će kategorično tvrditi da se to ne treba raditi dok će biti onih koji će reći da je to potpuno svejedno.

- Marketing -

Pitate li stručnjake, reći će vam da to svejedno nipošto – nije.

Kuhanje jajeta u posoljenoj vodi ubrzava taj proces. Ne samo da sol ubrzava ključanje vode, nego je ona, nakon što proključa, toplija je nego što bi bila da nije posoljena. Kao rezultat toga, jaje se brže skuha. Naravno, budući da je riječ o malim količinama soli i kratkom vremenu kuhanja, razlika i nije toliko značajna, ali ipak postoji.

Drugi razlog za ubaciti malo soli u vodu za kuhanje nešto je zanimljiviji, a nedavno ga je pojasnio Jamie Oliver. Slavni chef tvrdi kako dodavanje “malog prstohvata soli” u vodu prije kuhanja pomaže da prilikom kuhanja ljuska ostane neoštećena, a ako ipak pukne, pomoći će da bjelanjak ne iscuri u vodu ili da iscuri u što manjoj mjeri.

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...