― Marketing ―

Tražio sina 24 godine: Potrošio sav novac, prosio, spavao ispod mostova, onda ga je našao

- Marketing -

Kinez Guo Gangtang je prije 25 godina doživio je pravu tragediju kada su mu kidnapovali dijete.

Naime, njemu 1997. godine kidnapovali dvogodišnjeg sina, a u pitanju su bili trgovci ljudima. Dječak je otet u istočnoj pokrajini Šandong, a Guo je učinio sve, kako bi vratio svog sina.

- Marketing -

Putovao je po Kini motociklom, na koji je bila pričvršćena zastava s posljednjom fotografijom sina, a u torbi je imao letke koje je kačio svuda. Tražio ga je vozeći motocikl u više od 20 provincija širom Kine.

Lijepio je plakate sa fotografijama svog sina i potrošio svu ušteđevinu. Spavao je ispod mostova i prosio kada je ostao bez novca.

Tražeći sina postao je istaknuti član kineske organizacije za traženje nestale djece i do sada je pomogao u rješavanju sedam slučajeva.

Onda se 2021. godine dogodilo čudo. Policija je u junu 2021. u središnjoj provinciji Henan pronašla osobu koja odgovara opisu i nakon proverenog DNK testa utvrđeno je da se radi upravo o Guovom sinu, koji je tada imao 26 godina i postao je učitelj, a nedavno je spojen sa svojom porodicom. Njihov susret rastužio je cijeli svijet, pisao je BBC.

– Pronašao sam svoga sina i sada želim da se što prije vratimo normalnom životu – rekao je na TikToku.

– Dušo moja, vratio si se – rekla je majka, koja je potom briznula u plač, prenosila je državna televizija CCTV.

– Sada kada je naš sin pronađen, od sada može biti samo sretan – naveo je otac momka koji otet kao beba i koji je tada imao 26 godina.

Otmica njegovog sina poslužila je kao motiv za film iz 2015. godine u kojem glavnu ulogu tumačila zvijezda Hongkonga Endi Lau.

Dok se spremao za ulogu, on je upoznao Gua Gantanga i znao je koliko mu je značilo da pronađe sina i da nije odustajao. Sada je neizmjerno sretan zbog čovjeka po čijem životu je napravljen film.

– Želim da kažem gospodinu Guu da se divim njegovoj upornosti – rekao je Lau tada.

Inače, dvoje osumnjičenih za otmicu su kasnije pronađeni i uhapšeni. Žena, koja je sa osumnjičenim muškarcem u vrijeme otmice bila u vezi, vidjela je dječaka dok se sam igrao ispred porodične kuće i odvela ga na autobusku stanicu. Tu ju je čekao njen tadašnji partner.

Otmice djece su veliki problem u Kini, gde godišnje bude oteto nekoliko hiljada mališana.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...