Tražim radnika- Početna plata 1.200 maraka: Među poslodavcima vlada trka za radnom snagom

„Tražim konobara. Početna plata 1.200 maraka.“ To je samo jedan u nizu oglasa teslićkih kafića. A na ulazu u skoro svaki kafić, po jedan oglas. I većina nudi odlične uslove za rad.

Među poslodavcima je prava trka za radnom snagom.

- Marketing -

-I mi tražimo ovdje konobara. Uslovi su fantastični su za rad. Trazimo za stalni radni odnos. Imamo i godisnje odmore kolektivne”, kaže Nebojša Kuzmanović, Music Hall „Broadway“, Teslić.

Foto: Ilustracija

Konobari za stalni radni odnos sa platama daleko iznad prosječnih traže se i u teslićkim restoranima. Uz sve uslove koje nude, kažu, čak i do potencijalnih kandidata je teško doći.

“Imamo više odnos kao prijatelji nego gazda-radnik. Imamo sve uslove što se tiče ugostiteljstva, slobodne dane, godisnji odmor dobili smo taj regres, ne znam je l se radi gdje što se tiče Teslića, kaže Marko Nikolić, konobar Konoba „Kastel“, Teslić .

Da je u Tesliću prava borba za dobrim konobarima znaju i građani. Kažu, konobari su danas plaćeniji od mnogih sa fakultetskim diplomama.

“Odoše ljudi mlađi za većim novcem, na kraju vratiće se opet tu odakle su otišli.

-To nije mala plata

-Još plus tamo bakšiš zadovoljavajuće, solidna zarada, solidna, kaže građani Teslića.

Nove generacije danas uglavnom nisu pretjerano zainteresovane za posao konobara. Već godinama, skoro i da nema interesovanja za ovo zanimanje u teslićkom srednjoškolskom centru. A, kada su u Zavodu za zapošljavanje Srpske, podvukli crtu na kraju prošle godine, evidentirano je 1.078 nezaposlenih konobara. Od tog broja, njih 58 je na evidenciji teslićkog Biroa.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano