Traže smjenu Tegeltije zbog zastave Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima

0

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je primio mandatara za sastava novog saziva Vijeća ministara Zorana Tegeltiju

Nakon što su objavljene fotografije na kojoj se nalaze predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i lider SDA Bakir Izetbegović u kabinetu gdje se nalazi zastava Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima, reagovao je član Predsjedništva Partije demokratskog progresa Milanko Mihajilica.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Mihajlica je poručio da je “za Republiku Srpsku velika sramota i poniženje”.

On je poručio da “nema sumnje da će Tegeltija sutra obući i uniformu Armije Bosne i Hercegovine ako Izetbegović to od njega zatraži”.

Mihajlica je pozvao sve nadležne institucije u entitetu Republika Srpska i Borčaku organizaciju RS da odmah traže Tegeltijinu smjenu.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je primio mandatara za sastava novog saziva Vijeća ministara Zorana Tegeltiju, saopćeno je danas iz SDA.

Sastanak je održan u okviru konsultacija sa prestavnicima političkih stranaka koje će učestvovati u novom sastavu Vijeća ministara, saopćeno je.