Trakasti transporteri za RMU Zenica

TTU energetik Tuzla je isporukom tri grabuljasta transporter za potrebe RMU ¨Zenica¨, 20. septembra 2017. godine, prije roka realizovao ugovor o isporuci ukupno 24 grabuljasta transportera za rudnike  u  ¨Zenici¨, ¨Brezi¨ i ¨Kaknju“, saopćeno je iz Elektropivrede BiH. Vrijednost realizovanih ugovora je 1,6 miliona KM.

Isporuka prva tri trakasta transportera za potrebe RMU ¨Zenica¨ realizirana je u augustu. Preostalih 13 trakastih transportera za rudnike ¨Breza¨, ¨Abid Lolić-Bila¨ i ¨Zenica¨ biće isporučeno do kraja novembra 2017. godine, prema dinamici utvrđenoj ugovorima o isporuci. Vrijednost ugovora o nabavci 16 trakastih transportera je veća od 4 miliona KM.

Ugovor o formiranju privrednog društva Tvornica transportnih uređaja energetik d.o.o. Tuzla, predstavnici osnivača JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo i RMU Banovići d.d. Banovići, potpisali su 13. oktobra 2016.godine.

Privredno društvo TTU energetik d.o.o Tuzla, osnovano je s udjelom vlasničkog kapitala JP Elektroprivreda BiH 80 procenata i Rudnika uglja Banovići 20 procenata.

Isporuka proizvoda, predstavlja potvrdu spremnosti Tvornice transportnih uređaja energetik d.o.o.Tuzla da odgovori obavezama preuzetim po osnovu ugovora potpisanih sa JP Elektroprivreda BiH i njenim zavisnim društvima, ali i slobodno nastupi na tržištu koje iskazuje velike potrebe za proizvodima ove vrste.

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar