Tragedija za tragedijom u BiH: Preminula mlada porodilja, bez majke ostale dvije djevojčiceLjekari banjalučke bolnice, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja u kojem je primljena, morali su je poroditi prije vremena, u sedmom mjesecu trudnoće. Beba je preživjela.

Od posljedica Covida-19 u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a preminula je porodilja Duja Milanović-Đurić (28), koju su ljekari, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja u kojem je primljena, morali da porode prije vremena, u sedmom mjesecu trudnoće.

- Marketing -

Ovo je objavljeno na Facebook stranici nevladine organizacije Udruženja građana “Korićani – Vlašić”, koje je prije dva dana pokrenulo humanitarnu akciju da, ko je u prilici, pomogne Duji i njenoj porodici.

“Na inicijativu naših ljudi iz MZ Debeljaci i uz sve potrebne konsultacije, pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć našoj Duji Đurić (djevojački Milanović), rođenoj 5. juna 1992 godine. Naša Duja se u sedmom mjesecu trudnoće zarazila virusom Covid-19,što je rezultiralo prijevremenim porodom. Na svu sreću, beba je preživjela i trenutno je stabilna, ali je Duja u jako teškom stanju i trenutno je hospitalizovana u UKC-u Banjaluka. Ona je već 15-tak dana na aparatu za vještačko disanje (respiratoru) i sve daljnje prognoze su neizvjesne. Činjenica je da su već evidentna oštećenja na plućima i da će, ukoliko se s božjom pomoći izbori s ovom nesretnom pošasti, njen opravak biti dug i iscrpan. I Dujina majka je, takođe, hospitalizovana u spomenutoj ustanovi, ali je stabilna. Ovim putem vas pozivamo da pokažemo koliko smo dorasli da odgovorimo ovom i svim narednim izazovima”, stoji u spomenutoj objavi.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano