Povezano

Tragedija: Svjetski šampion u streljaštvu preminuo nakon nesreće

Devetnaestogodišnji Cristian Ghilli, juniorski svjetski šampion u gađanju glinenih golubova, preminuo je od povreda zadobijenih u tragičnoj nesreći.

Mlada nada italijanskog i svjetskog streljaštva, juniorski svjetski šampion iz oktobra prošle godine i trećeplasirani sa Svjetskog kupa u Peruu, bio je i evropski šampion. Ghilli je preminuo nakon hitne operacije i pokušaja doktora da mu spase život nakon tragične nesreće do koje je došlo sasvim slučajno.

- Marketing -

Ghilli je bio sa prijateljima u šumi Montecatini Val di Cecina bilizu Toskane. Zajedno su pucali, a Ghilli se u jednom momentu sagnuo da pokupi iskorištene kapsule i slučajno sam sebe upucao u stomak.

Hitna pomoć je stigla veoma brzo, doktori su u bolnici odmah počeli sa operacijom, ali nisu uspjeli da zaustave unutrašnje krvarenje. Ghilli je preminuo nedugo nakon operacije.

“Prošlog oktobra ovaj talentovani mladić okitio se svjetskim zlatom u timu i mješovitom timu, kao i bronzom u pojedinačnoj konkurenciji. U maju 2021. osvojio je individualno zlato, kao i zlato u timu i mješovitom timu na Evropskom prvenstvu održanom u Osijeku. Sa poštovanjem i velikim žaljenjem se suočavamo sa ovom tragedijom koja nas je ostavila bez riječi. Neka ti je laka zemlja, Cristiane”, poručio je predsjednik Streljačkog savjeta Italije Luciano Rossi. prneosi “N1“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno