25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

TOP 3 dodatka prehrani koje preporučujemo tokom cijele godine

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


No, koliko god se trudili, ako redoviti, svakodnevni unos optimalnih količina uravnoteženih makro i mikronutrijenata nije moguć ili je nedovoljan, pomoći nam mogu odgovarajući dodaci prehrani.

Donosimo TOP 3 izbor dodatka prehrani koji su važni za optimalnu funkciju organizma, tokom cijele godine.

Zdrave masti
Omega-3 za srce, mozak, oči

Jedan od ključnih nutrijenata koje mnogi od nas u današnje vrijeme ne unose dovoljno u organizam su omega-3 masne kiseline. Naime, danas znamo da se masnoće kao nužan građevni materijal našeg tijela, dijele na dobre i manje dobre masnoće. Nezasićene masne kiseline (za razliku od zasićenih masnoća) ne predstavljaju samo izvor energije, već i sudjeluju u brojnim drugim funkcijama u tijelu. Tu posebno prednjače omega-3 polinezasićene masne kiseline, poput EPA i DHA. Najčešći izvori omega-3 su masna riba i riblje ulje.No, današnjom zapadnjačkom prehranom često unosimo previše omega-6, a premalo omega-3 masnih kiselina*.

*Gomez Candela, C., Bermejo Lopez, L. M., &LoriaKohen, V. (2011). Importanceof a balanced omega 6/omega 3 ratio for themaintenanceofhealth: nutritionalrecommendations. NutrHosp, 26(2), 323-329.

Riblja ulja iz održivih izvora bogata omega-3 masnoćama

PR / .

Herbalifeline® Max unaprijeđena formula gel kapsula s ribljim uljima iz održivih izvora, nosi oznaku organizacije FriendsOfTheSea.

Sadrže omega-3 masne kiseline (EPA i DHA)koje imaju brojne korisne učinke:

  • EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca1
  • DHA doprinosi održavanju normalnog vida2
  • DHA doprinosi održavanju normalne funkcijemozga2
  • DHA i EPA doprinose održavanju normalnih razina triglicerida u krvi3
  •  DHA i EPA doprinose održavanju normalnog krvnog tlaka4

1Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg EPA i DHA.
2Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg DHA.
3Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 2 g EPA i DHA.
4Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 3 g EPA i DHA.
Ne smije sepremašiti ukupni dodatni dnevni unos od 5 g EPA i DHA.

Vitamini i minerali – Mikronutrijenti bez kojih ne možemo

Kao ključni mikronutrijenti esencijalni u brojnim kemijskim reakcijama u organizmu, vitamini i minerali se uglavnom u organizam unose putem hrane.

Stoga je uravnotežena prehrana nužna za unos optimalnih količina vitamina i minerala, a kada ih nije moguće u potpunosti unijeti kroz prehranu, dobar izvor predstavljaju i kvalitetni vitaminsko-mineralni dodaci prehrani.

Jedan za nju,drugi za njega

PR / .

Formula 2 Kompleks vitamina i minerala za ženete Kompleks vitamina i minerala za muškarce predstavljaju kompletnu nutricionističku podršku organizmu, s čak 24 ključna mikronutrijenta u koncentracijama posebno prilagođenima ženama odnosno muškarcima.

S čak 13 vitamina i 10 minerala te kolinom, Formula 2 je osmišljena kao izvrstan način da svome tijelu osigurate ispravnu količinu potrebnih hranjivih tvari.

Fitonutrijenti – Hranjivi 100% biljni spojevi

Svi smo čuli za izraz ‘jedite u duginim bojama’. Naime, voće, povrće i začinsko bilje imaju svoju karakterističnu boju zbog prirodnih biljnih spojeva ili pigmenata, poznatih i kao fitonutrijenti.

Neki od izvorafitonutrijenata su npr. kurkuma, zatim list ružmarina, kao i korijen kozlincaili Astragalus(lat. AstragalusMembranaceus).

PR / .

Za uravnotežen način života, osim unosa fitonutrijenata, važno je održavati i unos mikronutrijenata koji podržavaju optimalno funkcioniranje imunološkog sustava. A posebno je nužno unositi vitamine C i A, koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Snaga biljnih sastojaka i vitamina

PR / .

RoseGuard® je dodatak prehrani koji nudi stručno osmišljenu mješavinu vitamina A, C i E te posebno odabrane biljneaktivnesastojke iz ružmarina, kurkume te korijena kozlinca ili Astragalusa (lat. AstragalusMembranaceus), kao i povrća iz skupine kupusnjača.

Osigurava 100 % dnevnih preporučenih unosa vitamina A i C, za podršku normalnoj funkciji imunološkog sustava.Također, sadrži vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Herbalife Nutrition proizvodi dostupni su isključivo putem Herbalife Nezavisnih Distributera.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO