Tijelo bacio u bunar: Vajukiću 10 godina zatvora za smrt komšije, porodica nastradalog šokirana presudom

Popularno

Povezano

Bogdan Vajukić (23) iz Laktaša osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 10 godina zatvora zbog ubistva Gojka Veselića (76), koga je pretukao na smrt i tijelo bacio u bunar.

Izrečena mu je i mjera obaveznog dvogodišnjeg psiho-socijalnog tretmana u ustanovi u kojoj bude izdržavao kaznu.

- Marketing -

Prekvalifikacija krivičnog djela

Vajukić je oglašen krivim za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, a ne za teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način, kako mu je optužnicom stavljeno na teret.

Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljenić pojasnio je da teško ubistvo nije dokazano i da je djelo zbog toga prekvalifikovano.

  • Postojao je umišljaj za nanošenje povreda. Optuženi jeste pokazao bezobzirnost jer je tijelo bacio u bunar, ali to je okolnost pod kojom je učinjeno djelo, ali nije u uzročno-posljedičnoj vezi – rekao je Dragosavljević.

Takvo obrazloženje je izazvalo šok porodice ubijenog Veslića koji su se u nevjerici u sudnici pitali: ”Da li je ovo moguće?”.

  • U šoku sam! Živimo u pravno neuređenoj državi. Ovo je sramotno, bolje da su ga pustili – rekla je na izlasku iz sudnice Dijana Petković, ćerka ubijenog Veselića.

Udarci pesnicama po glavi i tijelu

Zločin se dogodio 24. januara ove godine u selu Koljani. U optužnici se navodi da je Vajukić u periodu od 18.30 do 19.30 časova ušao u kuću Veselića i nakon verbalnog sukoba starca fizički napao.

  • Više puta udario ga je pesnicima po glavi i tijelu, te mu prignječio grudni koš usljed čega je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, te drugih povreda koje su dovele do smrti oštećenog – navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da se Vajukić narednog dana vratio u kuću Veselića. Sa tijela je skinuo donji veš nakon čega je telo bacio u bunar u dvorištu Veselićeve kuće.

- Marketing -

Najnovije