― Marketing ―

Terasa na koju ljudi dolaze kako bi se osjećali kao da hodaju po moru oblaka

- Marketing -

Unkai ili more oblaka je prirodna pojava do koje dolazi – najčešće iznad mora i jezera – pod određenim meteorološkim uslovima.

Ovisi o temperaturi i vlažnosti zraka te smjeru vjetra, ali jednom kad se pojave ti gusti slojevi oblaka na nebu, riječ je o nevjerovatnom prizoru.

Ne čudi stoga što unkai žele mnogi iskusiti izbliza. S obzirom da japanski otok Hokkaido ime veliku površinu te je okružen more, savršeno je mjesto za stvaranje unkaija, ali i njegovo opažanje.

- Marketing -

Najpopularnije mjesto za uživanje u moru oblaka je Unkai Terrace u sklopu Hoshino Resorts Tomamu u mjestu Shimukappu.

Terasa se nalazi na 1088 metara nadmorske visine, do nje vodi žičara, a od 2006. godine otkada je otvorena privukla je više od 100.000 posjetitelja. Najbolje je doći u rano jutro, popiti kavu na terasi i uživati u spektakularnom pogledu.

U sklopu terase Unkai otvorena su posebne atrakcije poput šetnice Cloud Walk na kojoj se, baš kao što ime sugeriše, osjećate kao da koračate po moru oblaka.

Dakako, prije nego što krenete put, provjerite vrijeme. Šanse da će vidjeti more oblaka je oko 30 do 50 posto u periodu od sredine maja do sredine oktobra. (punkufer.hr)

- Marketing -

Najveći stočar sa Vlasinja sa najviše štala, ovo nema nigdje

Ćamil Mutapčić je vjerovatno najveći stočar sa Vlasinja koji ne planira odustajati od stočarstva iako je u godinama u kojima bi trebao odmarati...