Terasa na koju ljudi dolaze kako bi se osjećali kao da hodaju po moru oblaka

Unkai ili more oblaka je prirodna pojava do koje dolazi – najčešće iznad mora i jezera – pod određenim meteorološkim uslovima.

Ovisi o temperaturi i vlažnosti zraka te smjeru vjetra, ali jednom kad se pojave ti gusti slojevi oblaka na nebu, riječ je o nevjerovatnom prizoru.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ne čudi stoga što unkai žele mnogi iskusiti izbliza. S obzirom da japanski otok Hokkaido ime veliku površinu te je okružen more, savršeno je mjesto za stvaranje unkaija, ali i njegovo opažanje.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Najpopularnije mjesto za uživanje u moru oblaka je Unkai Terrace u sklopu Hoshino Resorts Tomamu u mjestu Shimukappu.

Terasa se nalazi na 1088 metara nadmorske visine, do nje vodi žičara, a od 2006. godine otkada je otvorena privukla je više od 100.000 posjetitelja. Najbolje je doći u rano jutro, popiti kavu na terasi i uživati u spektakularnom pogledu.

U sklopu terase Unkai otvorena su posebne atrakcije poput šetnice Cloud Walk na kojoj se, baš kao što ime sugeriše, osjećate kao da koračate po moru oblaka.

Dakako, prije nego što krenete put, provjerite vrijeme. Šanse da će vidjeti more oblaka je oko 30 do 50 posto u periodu od sredine maja do sredine oktobra. (punkufer.hr)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...