Tenk snimljen u Ukrajini? Kome se šalje poruka s natpisom “Republika Srpska”Vojni analitičar Nedžad Ahatović objavio je na svojoj Facebook stranici fotografiju tenka na kojem je ćirilicom ispisano “Republika Srpska”.

– Na jednom od foruma na aplikaciji Reddit koji se zove R/tanks, a bavi se uglavnom objavom slika tenkova, borbenih vozila pješadije, borbenih oklopnih vozila i transportera, pojavila se i ova slika na kojoj je navodno prikazan tenk T-72 iz serije B koji na jednom od bokova ima ćirilični natpis “Republika Srpska” koja je uslikana u Ukrajini u regiji Donbas.

- Marketing -

Vjerodostojnost slike potvrđuje izblijedjeli broj vozila H-2200 i slovo V koji se mahom nalaze na tenkovima koji su zarobljeni ili uništeni u Ukrajini. Interesantno je napomenuti da je Srbija dobila donaciju sličnog tipa tenkova T-72B1MS od Rusije 2020. godine. Inače ove starije tipove tenkova T-72B u svom naoružanju u Ukrajini koristi kako Ruska Federacija tako i “Narodne republike” Luganjsk i Donjeck. Kome je poruka upućena na ovaj način može se vrlo lako pretpostaviti. Ako Rusija već nema vojno prisustvo u Bosni i Hercegovini, jedan dio BiH u simboličnom smislu čini niz parola koje tradicionalno ruske tenkovske posade ispisuju na svojim tenkovima. Također, može se pretpostaviti da se u konkretnom slučaju možda radi o posadi tenka iz BiH koja se bori na strani Rusa u Ukrajini, koja je brendirala svoj tenk sa ovim natpisom. U svakom slučaju poruka je primljena k znanju… – napisao je Ahatović.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano