Telekomunikacijske usluge u funkciji podrške izbornom procesu


Na inicijativu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) danas je održan sastanak njenih članova s predstavnicima tri javna telekomunikacijska operatera u Bosni i Hercegovini – BH Telecom, JP Hrvatske telekomunikacije i M:tel.

- Marketing -

Tema sastanka su bile telekomunikacijske usluge koje mogu biti podrška uspješnom odvijanju izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Centralna izborna komisija BiH je posebno bila zainteresirana za informacije o mogućnostima korištenja “cloud“ kapaciteta operatera i mogućnost da se putem SMS poruka šalju obavijesti biračima u Bosni i Hercegovini koji imaju pretplatu na mobilne uređaje, o lokaciji biračkih mjesta, registraciji birača i datumu održavanja izbora.

Inače, “Cloud computing“ je revolucionarni koncept koji nudi novi način pristupa ličnim podacima i aplikacijama, koji više nisu smješteni na računaru već u “oblaku” – što znači da programu, evidencijama i dokumentaciji možete pristupiti s većeg broja uređaja, u bilo koje vrijeme i s različitih lokacija. Sve što je potrebno je internet veza.

Ukoliko se CIKBiH odluči za korištenje neke od usluga javnih telekomunikacijskih operatera u Bosni i Hercegovini javnost će biti blagovremeno informirana, navodi se u saopćenju.       

(FENA) L. A.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano