„Tačno vrijeme“ za uključivanje veš mašine: Računi za struju biće vam prepolovljeni

Stručnjaci su otkrili da postoji „magični sat“ kada je u pitanju najjeftinije pranje veša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mišljenju „Energy Saving Trust“ mašine za veš su jedan od uređaja koji najviše troše energiju u našim domovima, zajedno sa mašinama za pranje sudova i sušenje veša

Ovi uređaji čine 14% troškova energije u vašem domaćinstvu, navodi Trust. Ali na sreću, postoje stvari koje možete da uradite kako biste smanjili račun za struju, prenosi Miror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mišljenju stručnjaka, oni koji žele da smanje troškove trebalo bi da peru odjeću između 22 i 8 sati ujutru. Slijedi da je „magičan sat“ za paljenje mašine za veš između 7 i 8 sati ujutro.

Doktorica Bekman Kloi Bejker rekla je da domaćinstvima koja se bore sa krizom troškova života, jednostavna promjena kao što je prelazak na magični sat može da napravi stvarnu razliku u vašim računima za struju.

„Ovaj sat smo istakli kao 7 do 8 ujutro, jer nikada ne bismo preporučili da se opterećujete prije spavanja, zbog zdravlja i bezbjednosti. Ovo vrijeme vam pruža dovoljno vremena da napunite i ispraznite mašinu za pranje veša prije odlaska na posao“, rekla je ona.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE