Svog je dečka ubola nožem u prsa: ‘On me napao, a ja sam samo rezala kruh’

Mireli Šabanović, 24-godišnjakinji iz Ogulina, u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Rijeci izrečena zatvorska kazna od dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva svog partnera, 36-godišnjeg Dragana Micana.

Do ranjavanja Micana došlo je u kući na Krasici gdje su nevjenčani supružnici živjeli kao podstanari 29. novembra prošle godine u večernjim satima. Mirela Šabanović zadala mu je nožem ubodnu ranu na granici prsnog koša i trbuha, nanijevši mu po život opasnu povredu. Prema optužnici, Mirela ga je zarezala i po ruci dok se pokušavao zaštititi. Napad je prestao kada je žrtva pobjegla u drugu prostoriju, a Mirela je pobjegla iz kuće te je idućeg dana uhapšena.

Napadačica je u svojoj odbrani tvrdila da se pokušala braniti od svojeg partnera koji ju je pripit uslijed svađe uhvatio rukom za vrat. Nož je, govorila je, imala u ruci jer je u tom trenutku rezala hljeb. Do svađe je, tvrdila je, došlo jer je Mican tek oko 23 sata došao kući i bio je pijan, a ona je kuhala večeru i prigovorila mu jer su imali dogovor da će nakon njegovog posla, koji traje do 17 sati, ići prošetati. Prema njezinim riječima, pobjegla je s mjesta događaja jer ju je on upozorio da ode iz kuće da je tamo ne bi zatekao njegov brat koji je jako agresivan. Uhapšena je u komšijinoj kući, a policija ju je locirala preko SMS poruka.

(Jutarnji.hr)

Možda vam se svidi

Comments are closed.