Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom stanu, u Švicarskom gradu Oltenu, dok njegovo tijelo nije pronađeno decembra 2015. godine.

Odmah je utvrđeno da je ubijen. Međutim, njegovo ubistvo je godinama bila zagonetka za istražioce, pa je tako decembra, 2016. godine ponuđena i nagrada od 10.000 Švicarskih franaka za informaciju koja bi rasvijetlila slučaj. Međutim, ništa nije dalo rezultate i inspektori su i dalje tapkali u mjestu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Tek nakon što su pokrenuli istragu koju su sproveli policajci na tajnom zadatku, uspjelo se ući u trag ubici. Kako prenose Švicarski mediji, riječ je o 60-godišnjem Švicarcu, koji je juče osuđen na 10 godina robije. Njemu se, pored ubistva, sudilo i za krađu, lažno predstavljanje, te ometanje policijskih službenika u radu.

Advokat osuđenog neposredno nakon presude najavio je žalbu. On i dalje traži oslobađujuću presudu za svog klijenta:

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

”Ne slažemo se sa presudom, niti sa obrazloženjem presude.Posebno želim naglasiti da se do dokaza došli policajci koji su bili na tajnom zadatku”, rekao je Reto Gaser, advokat osuđenog.

Bez obzira na to, za sud i javno tužilaštvo, bez sumnje je dokazano da je 60-godišnji Švicarac ubio Uletića tokom žučne rasprave. Navodno su se sukobili oko novca od droge, posebno što se znalo da Uletić radi sa narkoticima u Oltenu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Eldina Uletić, snaha žrtve, u jednom od intervjua za Švicarski Blick izjavila je da nije ništa znala za poslove sa drogom. Prema njezinim riječima, Marko je u Švicarskoj živio 30 godina i bio je “draga osoba”.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Za četiri mjeseca školske klupe u USK-u napustilo više od 200 učenika

Svakim danom je sve veći broj ljudi koji iz...

U ovom kantonu bijela kuga je stalno stanje

Ako je suditi po vitalnoj statistici Kanton 10, kao...