Svetlana Cenić ljuta: Ovo društvo ne treba spašavati! Fadile, nećeš se, sine, imati čime baviti! Imamo milijarde, daće ih svojima!

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić gostovala je sinoć kod Senada Hadžifejzovića. Govorila je o uticaju koronavirusa na ekonomiju Bosne i Hercegovine. Evo šta je poručila.

– Mi nismo zaslužili da spašavamo ovo društvo! Treba nas raseliti,ograditi državu žicom i neka služi kao zoo vrt ili prirodne ljepote!

Smiri masu, gotovo,ovo je korona,ona je kriva! Dodik i Novalić rekli da će se ekonomijom baviti nakon virusa,halo! Nećete se imati čime baviti!

Dajte sigurnost,to je najvažnije,radnicima ,građanima i privredi! Vlast hoće da u javni dug pretvori i dug državnih i privatnih-stranačkih-podobnih firmi!onda ćemo mi otplativati njihov dug! Ovo su virusni profiteri! Ako sada ne daju veću platu ovima koji voze robu i rade u tržnim centrima,haram im bilo!

Banke su likvidne, odluke Agencije za bankarstvo su skandalozne,pa banke ta prava već imaju! Treba jednostavno proglasiti moratorij – nema vraćanja kredita,ni kamata najmanje tri mjeseca,ni građani,ni firme ! ko će tužiti,prinudno naplaćivati?! Ko će nositi tužbe? Golub pismonoša?! Strane banke su povlačile pare u recesiji 2008 godine iz BiH! Šta ako ljudi budu tražili svoj keš a banke kažu da nema?! E,onda mi recite kako imate pare za kredite?! Para ima! Imaju dva puta više para nego što je propisano !

U ratu:nekom rat-nekom brat,a u Koroni:nekom je Korona sestra,rođena! Tenderi,nabavke- ko će pitati “komisiju” gdje šta ide?! Taj Smailbegović, što je sinoć bio u ovom CD-u, šta hoće, zašto bi smanjio plaću radnicima?!

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply