Švedska kompanija ubrzano širi poslovanje u BiH

Usluge call centara su u ekspanziji u Bosni i Hercegovini, a što potvrđuje i dobar start švedske firme Transcom u Bosni i Hercegovini koja je prije dvije godine stupila na ovdašnje tržište, izvještava Indikator.ba.

Kompanija Transcom WorldWide d.o.o. Tuzla ostvarila je u 2021. godini prihod od 6,84 miliona KM. To je pet puta više nego u 2020. godini kada je prihod iznosio 1,37 miliona KM.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Treba napomenuti da je firma u Tuzli otvorena u julu 2020. godine u jeku pandemije, a da je početkom novembra otvorila prvi kontakt centar u Bosni i Hercegovini u ovom gradu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Nakon što je u prvoj godini poslovanja ostvarila dobit od 58.789 KM, u prošloj godini poslovala je sa minusom od 205.289 KM.

Kompanija Transcom ubrzano širi poslovanje u BiH, pa je tako osim u Tuzli sa podružnicama i call centrima prisutna i u Zenici i Banjaluci. Prema navodima njenih predstavnika, planiraju i daljnje širenje poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Prema podacima iz finansijskog izvještaja prosječan broj zaposlenih na bazi sati rada u 2021. godini u Transcomu bio je 181, ali je broj zaposlenih u stalnom porastu. Kompanija radnicima nudi atraktivnu platu uz motivirajuće mjesečne bonuse, zaposlenje uz ugovor o radu na puno ili nepuno radno vrijeme.

Transcom je švedska kompanija za unapređenje iskustva klijenata koja zapošljava 30.000 radnika u 69 kontaktnih centara i mreža za rad kod kuće u 26 zemalja, stvarajući iskustva u brizi za korisnike, prodaji, moderiranju sadržaja i pozadinskim uslugama. Kompanija pomaže klijentima da unaprijede svoje robne marke, povećaju zadovoljstvo kupaca i smanje operativne troškove.

Transcom pruža usluge digitalno poboljšanog korisničkog iskustva za više od 300 klijenata širom svijeta, uključujući disruptivne igrače u e-trgovini, fintech i druge tvrtke.

Nedavno je proširila svoje kapacitete na Sjevernu Makedoniju, Španiju i Filipine.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...