-10 C
Kakanj
Utorak, 19 Januara, 2021

Svečano otvorenje manifestacije Kakanjski dani 2020: Danas uživaju i djeca i odrasli

Priroda i umjetnost, bez čega je život nemoguć, označit će početak realizacije tradicionalne kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani 2020.

Danas od 10 sati jedna od aktivnosti je pohod na atraktivnu turističku lokaciju Tajan, koja sa brojnim planinskim vrhovima, jezerim, rijekama, vodopadima i kanjonima krije bogatstva koja će biti otkrivena učesnicima pohoda.

U isto vrijeme umjetnici iz cijele Bosne i Hercegovine na Ponijerima  će inspiraciju crpiti iz prirodnog bogatstva u kojem se nađu i sa određenim tematskim simbolima održati likovnu koloniju koja će iznjedriti brojna umjetnička djela.

Mališani će biti ‘počašćeni’ od 11 sati u Parku Doma kulture sa igrama „Čovječe ne ljuti se“, X-OX i Školica. Osmjeha neće manjkati, ovo je nešto što su dugo očekivali nakon što ih je virus korona „zatvorio u domove“. Dovoljno vremena će biti i za dolazak na prikazivanje sinhronizovanog crtanog filma od 18 sati u Domu kulture.

Svečani početak manfiestacije Kakanjski dani 2020 u Parku Doma kulture svečano će označiti općinski načelnik Aldin Šljivo, koji će se obratiti u 20:55.

Popularni glumci dolaze u Kakanj: Predstava ‘Prah’ postavlja pitanje da li novac može riješiti sve probleme

Naoružani strpljenjem odrasli će „svoj sadržaj konzumirati“ od 21 sat. Jedni od najboljig glumaca sarajevskog Kamernog teatra Gordana Boban i Mirsad Tuka igrat će pozorišnu predstavu „Prah“ mađarskog autora György Spiróa. Predstava opisuje život na rubu materijalne i moralne egzistencije jedne „obične“ porodice.

Za aktivno praćenje manifestacije čiji medijski pokrovitelj je Kakanj-X.com preuzmite Android aplikaciju klikom OVDJE.

NAPOMENA: Realizacija manifestacije Kakanjski dani 2020 planirana je da se održi poštujući, u trenutku realizacije određenog sadržaja, važeće naredbe i preporuke Kriznog štaba, te se posjetioci mole za razumijevanje i poštivanje istih.

Više informacija o manifestaciji Kakanjski dani 2020 u okviru koje se realizira ovaj sadržaj pročitajte OVDJE.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO