Svečano otvorenje i početak turnira u malom nogometu Lige mjesnih zajednica “Kakanj 2017”  održano je večeras u Sportskoj dvorani u Kaknju.
Nakon predstavljanja ekipa prisutnima se obratio Mensur Mušija, veliki prijatelj sporta ujedno i predsjednik FK Mladost Doboj Kakanj.

“Pripala mi je čast da otvorim jedno od najvećih takmičenja u Bosni i Hercegovini, i da vam svima zaželim dobrodošlicu i mnogo sreće kako u životu tako i u sportskom planu. Vi znate da Kakanj nosi titulu za najsportskiji grad, svi vi ovdje imate priliku da ovjerite tu titulu i da ovo takmičenje preraste u tradicionalni turnir.  Pobjednici ćemo biti svi ako ovo bude fer i sportsko takmičenje,  i istinski se nadam da će tako i biti. Zato, evo unaprijed svima vama čestitam i želim da vam takmičenje protekne u sportskom i fer takmičenju, sretno svima”, rekao je Mensur Mušija prilikom obraćanja.

Mensur Mušija – prijatelj sporta i predsjednik FK Mladost Doboj Kakanj
- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prvu utakmicu prema jučerašnjem izvlačenju odigrale su ekipe Kakanj – Plandište i Ričica.

Na otvaranju je predstavljeno ukupno 35 ekipa sa 420 takmičara koji će se boriti za naslov prvaka. Bit će ukupno odigrano 76 utakmica, a utakmice će se igrati svake nedjelje od 16 do 22 sata, sa izuzetkom sljedeće nedjelje kada zbog ranije rezervisanog termina dvorana neće biti dostupna za korištenje. Završnica lige će biti krajem mjeseca aprila tekuće godine. Liga će se igrati u tri faze i to: prva i druga faza po grupama i  bod sistemu, a treća faza finalni susreti (polufinale i finale). Učešće ekipa je besplatno.

Pravila i propozicije su prilagođeni rekreativcima, pa će se igrati sa 5 + 1 brojem igrača. Na svim utakmicama će biti obezbjeđeno profesionalno suđenje, zapisničari, fizičko osiguranje, fotograf, semafor i medicinska ekipa. Takmičenje će također biti medijski pokriveno. Za tri prvoplasirane ekipe obezbjeđene su vrijedne nagrade.
(Kakanj-X / Foto: Alibašić K. , Fejzović E.)