-1 C
Kakanj
Utorak, 19 Januara, 2021

Sve o dočeku Amela Tuke: Džuma namaz, Sarajevo, Kakanj, Zenica…

Bosanskohercegovački atletičar, svjetski viceprvak na 800 metara, Kakanjac, Amel Tuka sutra će stići u Bosnu i Hercegovinu. 

Kako je najavljeno, do sada u tri grada će biti priređeni spektakularni doček.
Avion kojim će Amel Tuka zajedno sa trenerom Giannijem Ghidinijem sletjeti u Bosnu i Hercegovinu planiran je u 11:35 sati. Nakon izlaska iz aviona i prolaska pasoške kontrole u 12:15 planirana je press konferencije i Tukino obraćanje građanima aerodromske zgrade koji su najvili spektakularan doček.

Kako je najavljeno, ispred aerodromske zgrade očekuje se nekoliko hiljada ljudi.

Nakon toga, Amel putuje u svoj rodni Kakanj gdje ga očekuje također spektakularan doček u 14:00 sati ispre zgrade Općine Kakanj, a voditelj na svečanom dočeku u Kaknju bit će neponovljivi i jedinstveni Sabahudin Baho Topalbećirović .

Ipak, prije polaska u Kakanj Amel je izrazio želju prvo klanjati džuma-namaz a zatim krenuti na put prema Kaknju.

Obavještenje o privremenoj obustavi saobraćaja u dijelu Ulice branilaca

Povodom svečanog dočeka našeg viceprvaka Amela Tuke, Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj donijela je rješenje kojim se odobrava privremena obustava saobraćaja u dijelu Ulice branilaca, od skretanja kod Spomen-parka (preko puta benzinske pumpe „Hifa“), dalje Ulicom branilaca do mosta na rijeci Zgošći (preko puta Elektro Kakanj) na dan 04.10.2019. godine u periodu od 08:00 sati do 17:00 sati.

Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati od benzinske pumpe „Hifa“, pored „Re-Al“ centra do mosta na rijeci Zgošći, a zatim lijevom stranom (sporednom ulicom) do skretanja na most na rijeci Zgošći kod Elektro Kakanj, a autobusi i teretna vozila saobraćati će od Spomen parka, ulicom V divizije NOP-a (naselja Varda) do raskrsnice kod bivšeg objekta „Maršal“.

Mijenja se smjer saobraćanja sporedne ulice, od „Re-Al“ centra, pored objekta „Agro vrt“ i dalje pored objekta „DSM“ do mosta na rijeci Zgošći kod Elektro Kakanj.

Nakon dočeka u Kaknju, Amel putuje u Zenicu gdje je planiran centralni doček koji počinje od 20:00 sati.

U subotu Tuka će svoje vrijeme provesti sa porodicom i prijateljima, a već od nedjelje slijedi “utrka medija” za njegov intervju, nastupanje…

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO