Povezano

Svaki dan pun energije: Male promjene za bolje raspoloženje

Ako vas duže vrijeme muče problemi s manjkom energije, možda biste trebali posjetiti ljekara, ali ako želite unijeti male promjene u svoj život kako bi svaki dan bio pun energije, stručnjaci savjetuju šta trebate napraviti.

 

- Marketing -

San je prioritet – San je važan kao i pravilna prehrana i vježbanje. Ako spavate premalo, jasno da ćete drugi dan biti umorni, a uz to manjak sna je povezan s raznim problemima, poput: lošeg imuniteta, depresije, dijabetesa, bolesti srca, problema s memorijom i nakupljanje kilograma.

 

Ne zaboravite na proteine – Ako vam je doručak kolač ili krofna, ili pak ne jedete ništa, vjerojatno nećete imati energije tokom dana. Napravite jaja za doručak, ili namažite maslac od kikirikija ali i smoothie će dobro doći.

 

Ograničite unos kafe – Kafa, čaj, gazirani napici, energetska pića ili čak i čokolada se mogu poigrati sa snom i skratiti period spavanja te tako smanjiti budnost idućeg dana. Pazite stoga koliko kofeina unosite, a stručnjaci savjetuju da to ne smije biti više od 400 mg u danu. Kako kofein može djelovati jako dugo, nemojte kafu piti par sati prije odlaska u krevet.

 

Ne zaboravite vodu – Dehidracija može dovesti do nesanice, umora i lošeg raspoloženja, a mnogi ipak ne piju dovoljno vode tokom dana. Možda će vam ovi savjeti pomoći da unesete dovoljno vode: nakon buđenja uzmite čašu vode, uvijek u frižideru čuvajte bocu vode kako bi vam bila pri ruci, prije svakog obroka popijte jednu čašu vode, ali male čaše za vodu zamijenite većima.

 

Smijeh i zabava su odlični za buđenje energije. Čak i neka mala promjena poput nove frizure može poputno promijeniti vaše raspoloženje. Evo nekoliko rutina kako unijeti smijeh: gledajte smiješan film, čitajte stripove, slušajte omiljene radijske emisije, isprobajte novi restoran, isprobajte neki hobi, isprobajte novi način vježbanja, također i seks može biti i zabavan i dati vam energiju jer budi adrenalin i endorfine.

 

Stres, negativne emocije ili depresija se mogu uplitati u život i narušiti njegovu kvalitetu. Ako vas preplavljuju teške misli, možda bi bilo dobro razgovarati s terapeutom kako bi se otkrio izvor vaših problema i kako biste otkrili strategije koje će vam pomoći. Ako vas muče svakodnevni mali stresori, evo kako sebi možete pomoći:

 

– Volontirajte: pomažite drugima jer je to odličan način da poboljšate svoje raspoloženje.

 

– Budite zahvalni: uzmite minutu kako biste prije spavanja zapisali na papir nešto dobro što vam se dogodilo tog dana.

 

– Oprostite: ako se držite za osjećaj ljutnje ili često sebe žalite, morate te misli otpustiti i zamijeniti ih nečim što vas opušta i čini vas sretnim.

- Marketing -

Najnovije

Popularno