Susret Komšić – Platzer: Data puna podrška nastavku operacije Althea u BiH

Popularno

Povezano


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas generalmajora Alexandera Platzera, komandanta EUFOR-a u BiH.
“Sagovornici su razgovarali o aktivnostima i značaju misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini sa akcentom na operaciju Althea. Komšić je pozdravio nedavnu odluku Vijeća za vanjske poslove EU-a kojom je data puna podrška nastavku operacije Althea u BiH, te istakao da se nada da će tu odluku u novembru mjesecu potvrditi i Vijeće sigurnosti UN-a“, navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.
Komšić je pomenuo i nedavno održanu vježbu “EUFOR brzi odgovor 2021“ u kojoj su učestvovale i Oružane snage Bosne i Hercegovine, ocjenivši je uspješnom.
Predjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio se misiji EUFOR-a na njihovom dugogodišnjem angažmanu posvećenom sigurnom i stabilnom okruženju u Bosni i Hercegovini te razmjeni iskustva i znanja iz oblasti odbrane.
I član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas komandanta EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajora Platzera.
Iz Predsjedništva BiH je saopćeno da je na sastanku razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini sa naglaskom na aktivnosti koje preduzima EUFOR u provođenju vojnih aspekata Daytonskog mirovnog sporazuma.

- Marketing -

Najnovije