Sušić: Idemo probati pobijediti u Cardiffu!

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine u toku današnjeg dana okupit će se u Trening centru NSBiH u Zenici, čime će označiti početak priprema za dvije, po mnogima ključne utakmice, kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Nakon poraza od Kipra (1:2), koji nas je nokautirao i rezultatski i psihološki, izazvavši debatu o budućnosti našeg tima, slijede nam dva još teža zadatka – gostovanje u Velsu i utakmica s Belgijom – susreti u kojima pobjede ne bi mogle očekivati niti najveće svjetske reprezentacije.

Nema nervoze

Mnogi će se složiti s konstatacijom vrhovnog autoriteta našeg fudbala Ivice Osima da bi četiri boda bila velik uspjeh, ali put do njih bit će posut trnjem.

Velšani su nezgodni i tvrdi kao i svi drugi Otočani, a na Belgiju je suvišno bacati riječi.

Selektor našeg tima Safet Sušić, o čijem se ugovoru i budućnosti na kormilu našeg tima nakon poraza od Kipra mnogo govorilo, vjerovatno je svjestan činjenice da će mu daljnja podrška NSBiH zavisiti od ishoda ove dvije utakmice, ali kaže da ne osjeti nervozu. I, želi pobijediti u Kardifu.

– Nervoze nema. Nema ništa specijalno, sve je kao i obično – počeo je Sušić, nakon čega je skrenuo temu na očekivanja od utakmice u Velsu. Da mi sada neko ponudi bod u Velsu, ne bih ga prihvatio. Idemo pokušati pobijediti, ali isto tako, ne treba po trijumf ići po svaku cijenu i ponašati se naivno – govori Sušić.

Uzeti mu prostor

Iako imaju još dobrih fudbalera, Vels je sinonim za samo jednog – Gereta Bejla (Gareth Bale). Kako ga Pape misli otupjeti?

avaz

Možda vam se svidi

Comments are closed.