15 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Suljagić: Poenta pojavljivanja plaćenih lobista Milorada Dodika u medijima je da postignu efekt koji je u ljeto 1991. postigao tzv. istorijski sporazum Srba i Muslimana“Prije rata, seoski alkoholičari, u sve bijelim potkošuljama, sjednu na gajbe i uz pive klipače raspravljaju “šta li misli Amerika”? Danas se to zove Senad Hadžifejzović”, napisao je Suljagić.

Velika prašina se podigla nakon što je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari, nakog gostovanja Thimotyja Lessa, bivšeg britanskog diplomate poznatom po kontroverznim izjavama o podjeli BiH i prekrajanju granica na Balkanu, reagovao na Twitteru.

Less je, naime, tokom gostovanja na Face TV izjavo da Bošnjaci nemaju vojsku i ne mogu se braniti, te da će ako napadnu bh. Srbe, imati problem sa Srbijom i izgubit moralni integritet. Nakon toga Suljagić je, kako smo već objavili, na Twitteru postavio pitanje:

“Zašto nam Senad Hadžifejzović servira krmetinu u ramazanu?”

Nakon toga Suljagić se ponovo oglasio:

“1. Poenta pojavljivanja plaćenih lobista Milorada Dodika u medijima – predstavljenih kao analitičara, da se balija ne dosjeti – a potom o regurgitacija njihovih stavova u drugim medijima, nema za cilj da ovdašnju javnost uvjeri u neminovnost podjele BiH. Naprotiv, oni pretenduju

2. da postignu efekt koji je u ljeto 1991. postigao tzv. istorijski sporazum Srba i Muslimana, naime da uljude i normalizuju ideje o podjeli kod Srba koji se još sjećaju sankcija, međunarodne izolacije i siromaštva, kao što je “istorijski sporazum” normalizovao R. Karadžića.

3. Dodana vrijednost je da te i takve Srbe uvjeri da među nama ima onih koji podržavaju ideju podjele zemlje: ostale će se već dati uvjeriti rđavim kašikama. Plašenje međunarodnim kontekstom je plašenje mačke rešetom. Da nismo imali tako mnogo prijatelja 1995. ARBiH bi bila u BL.

“Prije rata, seoski alkoholičari, u sve bijelim potkošuljama, sjednu na gajbe i uz pive klipače raspravljaju “šta li misli Amerika”? Danas se to zove Senad Hadžifejzović”, napisao je Suljagić.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO