Suljagić: Naredni izbori referendum između dvije vizije naše zemlje

Bakir Hadžiomerović je kandidat Zlatka Lagumdžije i njegove klijentele koja je u protekle četiri godine sistematski pljačkala Bosnu i Hercegovinu i moj sukob s njim, kao ni s bilo kim drugim nije niti može biti lične prirode, nego je sukob oko vrijednosti i vizije ove zemlje – navodi se u reakciji kandidata Demokratske fronte za člana Predsjedništva BiH Emira Suljagića na izjavu kandidata SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH Bakira Hadžiomerovića

Dodaje se da ništa kao Hadžiomerovićeva kandidatura ne pokazuje da su naredni izbori referendum između dvije vizije naše zemlje: „one koju zagovaraju dva Bakira i Lagumdžija i one u koju vjeruju Željko Komšić, Demokratska fronta i ja“. 

Suljagić navodi da je „Bakir kandidat Lagumdžije koji je već pristao na podjelu ove zemlje kada je potpisao sporazum o različitoj vrijednosti glasa s Draganom Čovićem“. 

“Na koncu, ono što Hadžiomerović naziva nožem u leđa je sprječavanje Lagumdžije u preuzimanju Federalne televizije kroz njegovo imenovanje na čelo javnog servisa. Danas svi vidimo kakva bi to podvala bila. Što se tiče ljevice u BiH, ako je onaj ko stoji iza Hadžiomerovića, precizno rečeno Lagumdžija, ljevičar, onda je đavo već odavno odnio tu ljevicu. Bar je to opšte poznata činjenica kako u BiH tako i šire”, navodi se u Suljagićevoj reakciji. 

(Agencija FENA)

Možda vam se svidi

Comments are closed.