Povezano

Sud po drugi put odbio zahtjev Vlade za obustavu štrajka medicinara


– Hvala advokatima Paponji i Bunozi, od danas smo potpuno uvjereni da su otklonjene sve prepreke i da više ništa ne može zakočiti pregovore. Očekujemo da sjednemo već u ponedjeljak i pregovaramo, jer je sasvim jasno da trpe pacijenti. Imamo eskalaciju stanja i moramo hitno reagovari, izjavio je Anić.

- Marketing -

Predsjednik Sindikata zdrvastvenih radnika HNK-a Dalibor Vuković zadovoljan odlukom suda, rekao je da je Kantonalno pravobranilaštvo ovim doživjelo potpuni fijasko, te da su pali u vodu svi pokušaji ministra Gorana Opsenice i njegovog zamjenika Antonija Vujice.

– Dosad su sve radili mimo zakona. Pozivam na odgovornost i ministra Opsenicu, i Vladu, i Skupštinu koja je dužna Vladi narediti da nas pozovu i da odmah započnu pregovore. Ako nastave djelovati kao što su dosad ozbiljno će se ugroziti zdravstveni sistem, a za to će isključivi krivci biti ministar Opsenica, njegov asistent Vujica i ostali pomagači. Oni ovim potezima nastoje prikriti svoju nesposobnost, tvrdio je Vuković, najavivši i krivičnu prijavu protiv ministra Opsenice.

- Marketing -

Najnovije

Popularno