Studentice izazvale požar jer su pokušale skuhati tjesteninu bez vode

Koliko je Italijanima važna tjestenina, najbolje pokazuje događaj iz 2018. godine kojeg su se mnogi sad ponovno prisjetili na društvenim mrežama. Tada su tri američke studentice na razmjeni u Italiji izazvale požar jer su pokušale skuhati tjesteninu – bez vode.

Incident se dogodio u Ulici Pellicceria u centru Firence, a vatrogasci su brzo uspjeli ugasiti plamen koji je zahvatio dio kuhinje. Pozvana je i policija. Tri djevojke su, pokazalo se zatim, kupile tjesteninu i, kad su došle kući, stavile je u lonac i upalile štednjak. Priznale su da nisu znale da im je potrebna i voda u loncu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Nekoliko minuta kasnije lonac se zapalio, zbog čega su morale pozvati vatrogasce. Vijest o studenticama koje nisu znale skuhati tjesteninu proširila se brzo tom zemljom pa se odmah oglasio i chef Fabio Picchi koji je studenticama odlučio pokloniti četiri sata učenja kuhanja tjestenine.

  • Kao generacija i kao Firentinac, osjećam se krivim. Osjećam da je u ovom gradu došlo do snažnog komunikacijskog deficita. Što smo prenijeli ovim djevojkama koje su ovdje došle studirati i pokušale napraviti najtipičnije jelo naše gastronomske kulture? Nemamo se čemu smijati, nije to smiješno. Odlučio sam im pokloniti 4 sata besplatnog tečaja kuhanja italijanske hrane, a pozivamo ih i na ručak u moj restoran”, rekao je chef za talijanske medije, a prenosi Index.

Priča o nesretnim studenticama sad je ponovno osvanula na 9GAG-u te nasmijala hiljade ljudi.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nevjerovatno otkriće: Na području Srebrenice otkriveno nalazište zlata

Generalni direktor firme "Drina resurs" iz Srebrenice Aleksandar Mišković...

Već smo osjetili pripremu: Šta će ulazak Hrvatske u Schengen značiti za građane BiH

Pripremu susjedne zemlje za ulazak u Schengen prostor osjetili...

Emotivan trenutak: Dok su Marokanci slavili pobjedu, Hakimi otrčao u zagrljaj majci

U okviru drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u...

U Italiji uhapšen bračni par iz BiH, kćerku tretirali kao roba

Pripadnici policijske stanice San Basilio u Rimu uhapsili su...