Studentice iz BiH prodaju tijelo pa tako plaćaju stanarinu

Danas se, prema riječima istražitelja uposlenog u MUP-u KS-a, ‘prodavačice’ ljubavi sa mušterijama uglavnom sastaju u stanovima.

“Zgodna crnka pruža usluge seksa. Diskrecija zajamčena” je tekst oglasa kojeg sve češće viđamo u BiH, u raznim novinama i na internet portalima.

– Pojedinačni slučajevi prostitucije, kao što je objava u oglasima, tretiraju se uglavnom kao prekršaj, s obzirom na to da su takvi slučajevi najčešće izolovani, te kao takvi nisu predmetom obrade od strane Federalne uprave policije. Ova policijska agencija se bavi otkrivanjem krivičnih djela koja imaju elemente organizovanog kriminala. Ono što se može reći, kada je u pitanju prostitucija kao organizovani kriminal, jeste da je stanje sada puno bolje. Manje je slučajeva, nego prije 10-tak godina kada su bili aktualni noćni barovi, strane državljanke – objašnjavaju iz Federalne uprave policije, prenosi Oslobođenje.

Danas se, prema riječima istražitelja uposlenog u MUP-u KS-a, ‘prodavačice’ ljubavi sa mušterijama uglavnom sastaju u stanovima.

– Prethodno se, u većini slučajeva, sa klijentima upoznaju u kafićima. Mušterija joj prvo plati piće, a potom se dogovore da odu do stana. Ono što je sve više zastupljeno jeste da studentice koje, da bi plaćale stanarinu, pružaju seksualne usluge. One klijente pronalaze na preporuku, internetu, ali i putem oglasa. Eto, vidite u oglasima se sve češće može pročitati: “Studentica, interesantna, mlada, poziva zainteresiranu gospodu na dobro druženje”, “djevojka, 21 godina, u Sarajevu, studentica, jako lijepa, dugokosa crnka, želi upoznati muškarca za erotsko druženje” – pojašnjava sagovornik.

U FUP-u za Oslobođenje kažu da pripadnici policije po dolasku do određenih saznanja provjeravaju dobijene informacije, te nastavljaju rad ako se ustanovi da se radi o krivičnim djelima sa elementima organizovanog kriminala.

Možda vam se svidi

Leave A Reply