Stručnjaci savjetuju ,nakon tuširanja sušite nokte fenom

Popularno

Povezano


Obično nakon kupanja fen koristimo da osušimo kosu, međutim, stručnjaci savjetuju da isto radimo i sa noktima na nogama.

- Marketing -

Sušenje noktiju na nogama nakon tuširanja, potpuno je opravdano, ako pitate stručnjaka za nokte, Deboru Lipman. Njoj je to dio rutine. Na ovaj način spriječava se razvoj gljivica na noktima, koja kada se jednom pojavi, iziskuje dug i naporan proces njege kako bi se vaši nokti u potpunosti oporavili.

Kada puštate nokte da se sami osuše na vazduhu, potrebno je 30 minuta kako bi se uglovi noktiju i razmaci između prstiju dobro osušili. To su mjesta odakle najčešće gljivica kreće. Sušenjem fenom ćete te površine osušiti za jedan minut i preduprijediti razvoj gljivica,pišu Nezavisne

Većina ljudi prosto zanemaruje značaj sušenja ovih mjesta nakon tuširanja, a gljivice vole mračna, topla i vlažna područja, što stopalo čini idealnim.

Ono čime možete dodatno spriječiti nastanak gljivica jeste da izbjegnete preusku obuću, birajte obuću koja omogućava vazduhu da cirkuliše, kao i redovnu promjenu čarapa i obuće, kako biste stopalo održavali suvim. Takođe, savjetuje se da ukoliko koristite javne tuševe, kao što su oni u teretani, obavezno kupite i koristite papuče tokom tuširanja.

- Marketing -

Najnovije