Stravična snimka: Trenutak sudara u kojem su ugašena tri mlada života

Vladica Matović (20), Milica Ležimirac (20) i Aleksandar Marić (20) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreči koja se dogodila u noći između subote i nedelje, dva sata poslijee ponoći,na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja u Novom Sadu. Nesreća se desila kad je na „golf“ troje nastradalih, koji su se vraćali s proslave pet godina od male mature u OŠ „Ivo Lola Ribar“, „audijem A8“ pri ogromnoj brzini naletio Despot Vranić (21), koji je vozio pijan, piše Kurir.

Brzinomer stao na 160

– „Golf“ se kretao iz pravca Bulevara cara Lazara prema Limanskoj pijaci. Stali su na semaforu kod stadiona, bilo je crveno. Vozač „audija“ u tom trenutku nailazio je s Mosta slobode, krećući se prema Bulevaru oslobođenja. Prema prvim saznanjima, Vraniću je uveliko treptalo žuto svjetlo na semaforu, te i da je htjeo da zakoči, ne bi uspio sa brzinom od 160 kilometara na sat, koliko je stajalo na brzinomeru kad se zaustavio. „Golf“ je, prema nezvaničnim saznanjima, vozio Aleksandar. On je, kako kažu očevici, ne vidjevši „audi“, krenuo polako, a da mu se još nije upalilo zeleno svjetlo – navodi izvor Kurira. Samo što je „golf“ ušao u raskrsnicu, niotkuda se pojavio „audi“.

Tijelo u gepeku

– Direktno je udario u bočnu, vozačevu stranu. Udarac je bio toliko jak da je „golf“ odletio ka semaforu, koji je od jačine udarca otkinut, nakon čega se automobil okrenuo na suprotnoj strani ulice. Dijelovi „golfa“ razletili su se na sve strane. Ovakav sudar dugo nismo vidjeli, bilo je užasno – objašnjava jedan od uviđajaca za Kurir. Sve troje putnika na mjestu je ostalo mrtvo. Vozač i djevojka koja je sjedela napred ispali su iz kola. – Njoj je glava bila ispod prednjeg točka koji je otpao, a on je pao preko nje, dok je druga djevojka koja je sjedela na zadnjem sedištu nađena u gepeku automobila. Strašno je bilo gledati tu scenu – objašnjava sagovornik Kurira.

Kako saznajemo, vozač „audija“ Despot Vranić imao je 1,17 promila alkohola u krvi. – Mjerač brzine mu se „zakočio“ na 160 km/h. Odvezen je u Urgentni centar, gdje su mu konstatovane lake povrede, pa je pušten kući – kaže izvor. Kako saznajemo, Vranić nije zadržan u policiji, a protiv njega će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekoračenja brzine i vožnje pod dejstvom alkohola.

Možda vam se svidi

Comments are closed.