Stigla nova reakcija iz MUP-a KS nakon ‘sankanja’ na autoputu A-1: Ovakva ili slična ponašanja nećemo tolerisati

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na kompletiranju i dokumentovanju opisanog događaja, nakon čega će prema učesnicima biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Imajući u vidu činjenicu da je događaj koji se desio protekle subote u prijepodnevnim satima, na dijelu autoputa A-1 Bačići – Butila, izazvao mnogobrojne negativne reakcije građana na društvenim mrežama i informativnim web-portalima u Kantonu Sarajevo, ali i direktnim upitima građana nadležnim u Upravi policije, nalazimo za shodno da ukratko upoznamo javnost sa događajem i poduzetim mjerama, saopćeno je iz sarajevske policije.

Kako je saoćeno iz policije, utvrđeno je da su spomenutog dana tri vozila na autoputu A-1 usporavala i ometala normalno odvijanje saobraćaja na spomenutoj dionici autoputa, tako što je jedno vozilo vuklo sanke na kojima se nalazilo jedna osoba, a iz prtljažnika vozila je druga osoba snimala dešavanja na putu.

”Druga dva vozila su vožnjom iza vozila sa sankama, usporenim kretanjem ometala ostale učesnike u saobraćaju u normalnom kretanju vozilima auto-putem. Odmah po zaprimljenoj prijavi o događaju, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, identifikovali i pronašli pomenuta vozila i lica, te ih pozvali u službene prostorije radi uzimanja izjava na navedene okolnosti”, saopćeno je iz MUP-a.

Policijski službenici nastavljaju rad na kompletiranju i dokumentovanju opisanog događaja, nakon čega će prema učesnicima biti poduzete zakonom predviđene mjere.

”Koristimo priliku da skrenemo pažnju svim učesnicima u saobraćaju da se ovakva ili slična ponašanja neće tolerisati, te da će Uprava policije od nadležnih zahtijevati izricanje maksimalnih zakonskih sankcija za ovakva neodgovorna ponašanja pojedinaca”, saopćeno je.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply