― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Stigao u Visoko: Francuz biciklom krenuo na put do Japana, pa završio i u Bosanskoj dolini piramida

- Marketing -

Projekat istraživanja Bosanske doline piramida u proteklim godinama je u Visoko doveo veliki broj interesantnih ljudi, a ove subote smo u Kompleksu Ravne sreli i jednog Francuza, Romaina Ceccaldi, koji u našoj zemlji silom prilika boravi već četiri mjeseca.

  • Iz Francuske sam krenuo biciklom na put oko svijeta, a cilj je bio da obiđem brojne zemlje, dođem do Japana, a nakon toga preko Rusije putovanje zaokružim odlaskom na Aljasku. Nažalost, zbog cijele ove situacije i zatvaranja ostao sam u BiH evo već četiri mjeseca, ali sam s druge strane imao jedinstvenu priliku da upoznam BiH, predivne ljude, ali i predivne lokacije i mjesta, među kojima je svakako i Bosanska dolina piramida. – ispričao je Romain.

On već četiri mjeseca boravi u našoj zemlji, a za to vrijeme je uspio da obiđe neke interesantne lokacije oko Sarajeva, a pošto do sada nije znao za projekat istraživanja bosanskih piramida, i ova priča ga je zainteresovala, pa je već nekoliko puta dolazio u Visoko, odakle nosi predivne utiske.

  • Uspio sam upoznati mnogo ljudi, ljudi u BiH su predivni, hrana vam je izvrsna, a priroda fantastična. Uz sve to sam čuo i za bosanske piramide i odlučio se za posjet, pa sam tako već uspio da obiđem Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, ali i predivni park, kao i još neke interesantne lokacije. Zaista sam oduševljen, posebno tunelima, to je jedna posebna priča, koja zahtjeva da joj se potpuno prepustite, da uđete otvorenog uma, a onda da osjetite zaista nevjerovatna iskustva. – kazao nam je Romain.

On se nada da će uskoro nastaviti svoju avanturu, ali nam je otkrio da je potpuno oduševljen našom zemljom, Bosanskom dolinom piramida, i da u budućnosti ima namjeru da se ponovo vrati.

- Marketing -