Stanje u Sarajevu bolje: Nivo Miljacke manji, ali saobraćajni izazovi još traju

Popularno

Povezano


“Velike izazove još uvijek imamo u saobraćaju radi obilnih padavina i nestanaka električne energije. Sada je situacija bolja, tramvajski i trolejbuski saobraćaj je stabilan, ali i dalje imamo autobuske i minibuske linije koje otežano saobraćaju radi gužvi. Neke od linija nisu funkcionalne radi poplavljenih saobraćajnica”, naveli su iz Ministarstva.
Dodali su da je većina semafora u funkciji, a u dogovoru sa MUP-om KS, svi raspoloživi resursi će biti na raspolaganju za regulaciju saobraćaja.
“U toku su radovi na cestama koje su trenutno neprohodne, radi obilnih padavina, s ciljem njihovog ponovnog osposobljavnja. Osposobljene su ceste u Trnovu i Ilijašu i sad za sad je stanje stabilno”, naglasili su.
Naveli su i to da je osposobljena i IX transverzala, a saobraćaj na relaciji Dobrinja – Nedžarići.
“Svjesni smo da se situacija mijenja iz sata u sat, ali nastavit ćemo pratiti sve, biti u pripravnosti i javnost obavještavati o svim eventualnim promjenama”, poručuju iz Ministarstva saobraćaja KS.
Naše ekipe su u centru Sarajeva večeras zabilježile i to da je vodostaj Miljacke smanjen što ukazuje na znatno povoljniju situaciju od današnje. prneosi “N1“.

- Marketing -

Najnovije